شاید یکی از موادی که افراد گوشت خوار از آن بسیار استفاده میکنند تخم مرغ است اما آیا تا به حال به این فکر کردهاید افرادی که از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی میکنند و نمیتوانند این ماده غذایی را مصرف کنند، چگونه میتوانند این ماده غذایی را در سبد غذایی خود قرار دهند؟ اخیرا یک شرکت مستقر در آلمان راهی برای حل این مشکل ارائه کرده است.
ب به نقل از آی او، به تازگی یک استارت آپ مستقر در برلین از تولید نخستین جایگزین تخم مرغ گیاهی(vegan egg alternative) که طعم و ظاهری همانند یک تخم مرغ معمولی دارد، خبر دادهاند.
جایگزینهای رایج تخم مرغ مانند پودر تخم مرغ وگان و ژل بذر کتان از نظر ظاهر و طعم بسیار با تخم مرغ فاصله دارند. تخم مرغ پخته وگان که اخیرا در سوئیس عرضه شده است نیز کمی همانند یک تخم مرغ معمولی به نظر میرسد. اما یک استارت آپ مستقر در برلین به نام "VEggGmbH" از تولید یک جایگزین تخم مرغ گیاهی که همانند تخم مرغ معمولی به نظر میرسد، خبر دادهاند. این تخم مرغ توسط "ورونیکا گارسیا-آرتیاگا"(Verónica García-Arteaga) محقق مواد غذایی موسسه فراونهوفر در فرایزینگ آلمان تهیه شده است. او استارتآپ VEgg GmbH را در ماه مه ۲۰۲۱ تاسیس کرد. اما به گفته موسسه فراونهوفر، یک جایگزین تخم مرغ که مایع است و از زرده، سفیده و پوسته تخم مرغ تشکیل شده است، هنوز یک چیز جدید در سراسر اروپا است.
در حالی که تولید زرده، سفیده و پوسته تخم مرغ قبلا انجام شده است، فناوری پر کردن پوسته هنوز راه زیادی تا رسیدن به سطح پیشرفته دارد. محصول این استارتآپ Neggst نام دارد و زمان عرضه این محصول به بازار برای پایان سال ۲۰۲۳ برنامهریزی شده است. در ادامه به مصاحبهای که با "ورونیکا گارسیا-آرتیاگا" انجام شده است میپردازیم:
جایگزین تخم مرغ وگان از چه چیزی تشکیل شده است؟
ورونیکا: ما لیستی از مواد تشکیل دهنده را تا حد امکان ساده و سالم نگه میداریم. زرده و پوست زرده کروی از طریق تعامل پیچیده یونها و هیدروکلوئیدهای مبتنی بر جلبک ایجاد میشوند. این رویکردی است که قبلا در غذاشناسی مولکولی مانند چای حبابدار استفاده میشد. سفیده تخم مرغ عمدتا از پروتئینها و هیدروکلوئیدها تشکیل شده است و هیدروکلوئیدها نیز پلی ساکاریدهایی هستند که به راحتی به هم متصل میشوند و یک ژل تشکیل میدهند. سفیده تخم مرغ در ابتدا شفاف است و در حین پخت سفید و سفت میشود. طعم آن نیز توسط نمک سیاه (kala namak) با محتوای گوگرد بالا ایجاد شده است. بیشتر مواد اولیه گیاهی هستند و ما از هیچ گونه مواد نگهدارنده یا طعم دهنده یا رنگ مصنوعی استفاده نمیکنیم. همچنین، جایگزین تخممرغ وگان ما فاقد کلسترول یا آلرژن و فاقد گلوتن است. برای بخش پوسته تخم مرغ نیز ما از نسل جدیدی از پلاستیک زیست تخریبپذیر استفاده کردیم که این پلاستیک مانند پوسته تخم مرغ شکننده است
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.